Vi hade en väldigt mysig nyårsafton och åt och drack gott. Ridningen blev inte av då det var ganska halt ute men hästarna verkade ändå ha en bra dag.
Förätten som bestod av gratinerad hummer och aubergine och västerbottenost paj var gott och såg ut så här.
Så här såg förrätten ut innan den kom in i ugnen.
Nu börjar det hända grejor.
Tallrikarna två.
Efter ett par timmar tänkte vi äta igen och då var det lamm som legat i vin, vitlök, rosmarin och svarteppar över natten. Den stektes för att få färg och sedan gå lite i ugnen, vila för att sedan ätas upp av oss. I ugnen gick lammet tillsammans med potatiskakan som skars och bakades av och sparris smörstektes med chalottenlök i en panna.
Sist men inte minst fick såsen, mest vin och vitlök, gå på svag värme och reducera ner under hela dagen, typ 8-10 timmar.
Dos platos.
Efter maten blev det vin, spel och mys framför brasan med ett uppehållvid tolv då det blev att dricka bubbel och pussas lite. ;)
Vi kollade hästarna innan vi gick in igen och att de inte blivit alltför skrämda av nyårsraketerna. Katterna sov dock skönt inne både innan, under och efter tolvslaget. Nova tokade dock till sig och undersökte var ölen tagit vägen.?
Jag och min älskling Anders hade en bra kväll och önskar ett gott nytt år till er alla! :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar